آب یکی از مهمترین عوامل در کوهنوردی است. در این مستند به شکل‌گیری آب در کوهستان، منابع آب در کوهنوردی و روش‌های تصفیه آب در این محیط پرداخته می‌شود. همچنین مشکلات مرتبط با آب و نکات ایمنی در مصرف آب در کوهنوردی نیز بررسی می‌شوند.

تعریف آب در کوهنوردی

آب در کوهنوردی به عنوان منبع تامین نیازهای آبی افراد حائز اهمیت است. آب می‌تواند از منابع طبیعی مانند رودخانه‌ها و چشمه‌ها استخراج شود یا از یخچال‌های معروف به “برفچال” به دست آید

شکل‌گیری آب در کوهستان

بارش باران

بارش باران در کوهستان باعث شکل‌گیری رشته‌های رواناب می‌شود که به تدریج به رودخانه‌ها و چشمه‌ها تبدیل می‌شوند.

ذوب یخچال

در فصل گرما، یخچال‌ها شروع به ذوب شدن می‌کنند و به صورت لکه‌های آبی پخش می‌شوند که منابع آبی ارزشمندی هستند.

ترکیدن یخ‌ها

در صخره‌ها و قله‌های بلند، یخ‌ها ترکیده و آب به صورت نامشهودی منتشر می‌شود که در منابع آبی کوچک و محدود قابل استفاده است.

اهمیت آب برای کوهنوردان

آب در کوهنوردی بسیار مهم است. این مایع ضروری برای حفظ تعادل آبی در بدن، جلوگیری از افتادن در بحران هیدراته شدن و افراد را از بروز اختلالات مرتبط با افزایش درجه حرارت بدن، خشکی پوست و بیماری‌های مختلف محافظت می‌کند.

منابع آب در کوهنوردی

رودخانه‌ها تامین منابع آبی بیشتر در کوهنوردی

چشمه‌ها آب آبشارها و چشمه‌های کوهستانی

یخچال‌ها ذوب یخچال‌ها به منابع آبی دسترسی می‌دهد

روش‌های تصفیه آب در کوهنوردی

تصفیه آب در کوهنوردی برای حفظ سلامتی بسیار اهمیت دارد. چند روش متداول برای تصفیه آب در کوهنوردی عبارتند از:

  • استفاده از قرص‌های ضدعفونی
  • استفاده از فیلترهای آب قابل حمل
  • غلیظ کردن و تصفیه آب با استفاده از مواد شیمیایی

مشکلات مرتبط با آب در کوهنوردی

کمبود آب

یکی از مشکلات اصلی کوهنوردان، کمبود آب در طول مسیر است. بنابراین لازم است مقدار کافی آب را با خود حمل کنند.

مسمومیت آب

آب مسموم می‌تواند منشأ بیماری‌ها مانند اسهال و استفراغ باشد. تصفیه آب و مصرف مطمئن آب تا حد امکان توصیه می‌شود.

توصیه‌ها و نکات ایمنی

مصرف بیشتر آب

در کوهنوردی مشکل تهوع و سردرد به دلیل کمبود آب رخ می‌دهد، بنابراین لازم است آب کافی مصرف شود.

تصفیه آب

تصفیه آب با استفاده از روش‌های مناسب بیماری‌های معوقه را کاهش می‌دهد و سلامتی را حفظ می‌کند.

مصرف منابع طبیعی

به منظور حفظ محیط زیست کوهستان و جلوگیری از آب آلوده، از منابع طبیعی استفاده منطقی و بهینه را ترجیح دهید.

گردآوری : شهاب بیات بارونی

 

Shahabbayatbaroniمشاهده نوشته ها

سوابق تحصیلی کارشناسی مدیریت جهانگردی – دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی و مدیریت ورزشیسوابق حرفه ای – ورزشی ( مهارت ها و دوره ها و مدارک مربیگری ) پایه گذار و رئیس هیئت مدیره موسسه آموزشی ، گردشگری ورزشی توچال – مربی کوهنوردی – مربی کراس فیت – مربی فیتنس و تناسب اندام– مربی بدن سازی و پرورش اندام – لیدر بین المللی گردشگری – کارآموز دوره های IFMGA – مدیر مسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری و نشریه توچال نیوزصعودهای داخلی و خارجی از صعودهای شاخص وی در زمینه کوهنوردی می توان به فراز یابی به بیشتر چکادهای ایران مخصوصا صعود 3 رخ چکاد دماوند در یک روز و همینطور 17 صعود زمستانه به همین چکاد و در کل بیش از 58 بار صعود به چکاد دماوند از تمامی رخ ها ، 20 صود به چکاد سبلان از تمامی مسیرها و 20 صعود به چکاد علم کوه از 2 رخ م گوناگون اشاره کرد و همینطور صعود تمامی چکادهای خط الراس کوه هزار کرمان – خط الراس جوپار و پلوار کرمان – فراز بر چکاد کولجنو – چکادهای منطقه تخت سلیمان – چکادهای منطقه البرز شرقی – مرکزی و غربی – برخی از چکاد های رشته کوه زاگرس – فراز بر بام های استانهای کشور – قلل خراسان – چکاد های منفرد مرکزی نام برد .از دیگر فراز های ایشان به چکادهای برون مرزی می توان به فراز بر چکاد لنین با بلندای 7134 متر در کشور قرقیزستان و یکی از چکادهای پروژه پلنگ برفی نام برد همچنین فراز بر چکاد لازلادرنیا با بلندای 6148 متر -کازبکی گرجستان با بلندای 5047 متر- آراگاتس ارمنستان با بلندای 4090 متر نام برد .ایشان در پی اتمام پروژه پلنگ برفی و همینطور فراز بر بلندای 7 قاره و نیز ورود به باشگاه 8000تایی ها پس از فراز بر تمامی 14 چکاد 8000 متری دنیا می باشد .علاقه مندی ها کوهنوردی – سفر به نقاط ناشناخته – سنگنوردی – دیواره نوردی – غارنوردی – دره نوردی – اسکی – پاراگلایدر – پرواز – فوتبال – شنا – دوچرخه سواری – هیچ هایک – گردشگری ماجراجویانه – سفر به قطب جنوب – اتمام پروژه پلنگ برفی – فراز بر 14 چکاد 8000 متری دنیا – گردشگری سلامت و ………..

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *