قلل صعود شده :

قله لزون شرقی به ارتفاع 3585 متر

قله توچال به ارتفاع 3964 متر

برگزار کننده برنامه : باشگاه توچال

تاریخ : پنجشنبه و جمعه 29 و 30 تیر ماه 1402

شروع برنامه : پنجشنبه 29 تیر ساعت 22 از انتهای پارک جمشیدیه

پایان برنامه : جمعه 30 تیر ساعت 10:30 ایستگاه یک تله کابین توچال

سرپرست : آقای حامد طباطبایی

سرپرستان همراه: خانم مرضیه واحدی و آقای اشکان نواب

پیمایش انجام شده : حدوداً 17.360 کیلومتر

مدت زمان کل پیمایش (صعود و فرود و استراحت ) : 9 ساعت و 45 دقیقه

تعداد افراد گروه : 15 نفر ( صعود صد در صد انجام گرفت)

( در همان ابتدای برنامه یک نفر از گروه برگشت لذا در تعداد افراد لحاظ نشده است)

عکس های گزارش توسط اعضای گروه گرفته شده است .

مسیرهای مختلفی برای صعود به قله توچال وجود دارد:

  1. مسیر شمالی صعود به قله توچال
    1. یال ایگل که دقیقا به زیر قله توچال ختم می‌شود.

1-2یال آهار که بعد از صعود به قله قزقونچال از گردنه هومند به توچال می‌رسد.

البته در طی راه مسیر یال آهار می‌توان با تغییر مسیر، از یال ایگل استفاده کرد.

  1. مسیر شرقی صعود به قله توچال

مسیر شرقی همان مسیر معروف، طولانی و دشوار تیغه‌های دارآباد است

  1. مسیر جنوب‌شرقی صعود به قله توچال

از طریق صعود قله کلکچال و قله پیازچال که بعد با مسیر شرقی مشترک می‌شود.

  1. مسیر جنوبی صعود به قله توچال

این مسیر از منطقه دربند که خود شامل چند یال می‌شود آغاز می‌گردد:

    1. مسیر چشمه نرگس و یال دشوار و کم تردد چهارپالون؛

2-4 یال معروف و پر رفت و آمد امیری (رایج‌ترین مسیر صعود به قله توچال)؛

    1. دره اسون و یال گمنام و بسیار کم تردد اسپیدکمر (قدیمی‌ترین مسیر صعود به قله توچال)؛
    2. یال پر تردد تله‌کابین.
  1. مسیر جنوب‌غربی صعود به قله توچال

این جبهه شامل دو مسیر است:

    1. یال کم تردد کماچال؛
    2. مسیر طولانی از جنگل کارا، قله چین‌کلاغ، قله دوشاخ، قله پلنگچال، قله شاه‌نشین و سرانجام قله توچال.
  1. مسیر شمال‌غربی صعود به قله توچال

از روستای شهرستانک به سمت هتل توچال و قله توچال.

  1. مسیر غربی صعود به قله توچال

مسیر بسیار طولانی و دشوار که از قله منار جاده چالوس شروع شده و بعد از قله لوارک و قله شاه‌نشین به قله توچال می‌رسد.

مسیر انتخاب شده برای این برنامه مسیر جنوب شرقی بود که در نقشه زیر به رنگ سبز مشخص شده است .

در ساعت 10 شب پنجشنبه بعد از جمع شدن تمام گروه با سرقدمی آقای طباطبایی و عقبداری آقای نواب پیمایش از انتهای پارک جمشیدیه به سمت تنگه اول مسیر و قرار گرفتن در مسیر کلکچال حرکت آغاز شد. در همان ابتدای مسیر قبل از رسیدن به ایستگاه یک کلکچال یکی از دوستان از ادامه مسیر انصراف داد و مابقی دوستان به مسیر ادامه دادند و ایشان با همراهی آقای نواب به محل آغاز پیمایش بازگشت و آقای نواب مجددا به سمت گروه باز گشتند.

در ایستگاه سوم کلکچال نیز آقای بیات به گروه پیوستند و در نهایت در نیمه شب ساعت 15 دقیقه بامداد روز جمعه به پناهگاه کلکچال ( پیشاهنگی ) رسیدیم پس از استراحت و صرف شام در ساعت 12:40 دقیقه حرکت به سمت لوپهنه را آغاز نمودیم و در طول مسیر آقای نواب و به همراه خانم واحدی نیز به تیم ملحق شدند.

در ساعت 2:05 به لوپهنه و نزدیکی قله اسپیلیت رسیدیم و با توجه به اینکه در این مکان کوهنوردانی کمپ کرده بودند رعایت احترام کرده و با سکوت از این قسمت رد شدیم و به سمت چپ مسیر منتهی به پیازچال حرکت کردیم و با استراحت هایی کوتاه و تراورس مسیر در ساعت 3:15 به پیاز چال رسیدیم که در اینجا نیز به دلیل کمپ برخی از کوهنوردان در قسمتی بالاتر از چشمه به پیشنهاد آقای بیات به مدت 30 دقیقه گروه تمرین بیواک را انجام داد.

و سپس در ساعت 3:50 حرکت به سمت قله لزون آغاز شد .

(این برنامه به عنوان صعود شبانه به قله کلکچال در سایت باشگاه توچال معرفی شده بود و سرپرست طی هماهنگی اولیه به تمام اعضا اعلام کرده بود هر کسی در صورت آمادگی جسمانی و تمایل می تواند با آقای بیات به سمت قله توچال برود . طی موافقت جمع تمام گروه به سمت قله توچال حرکت کرد و مقرر شد صعود به قله کلکچال به برنامه دیگری موکول شود.)

با گامی آهسته و منظم و عبور از شیب به یال منتهی به قله لزون رسیده و تیم در ساعت 5:20 دقیقه به قله لزون شرقی با ارتفاع 3585 متر رسید که با طلوع خورشید مناظر زیبایی دیده شد.

دیوار سنگ چینی در نزدیکی قله لزون ساخته شده که محلی مناسب برای محفوظ ماندن از باد است پس از استراحت و صرف صبحانه در محل دیوار سنگ چین شده ، در ساعت 5:40 مجددا حرکت را آغاز کردیم . از روی قله لزون دورنمای قله توچال مشخص بود.

قبل از حرکت سرپرستان گروه متذکر شدند که با توجه به اینکه بر روی یال حرکت خواهیم کرد و وزش باد خواهیم داشت لذا پوشیدن بادگیر مناسب می باشد

در نهایت با قرار گرفتن بر روی یال نهایی و منتهی به قله توچال گروه در ساعت 7:45 صبح جمعه، قله توچال ( قله عشق) را صعود نمود. پس از استراحت و گرفتن عکاس های یادگاری در ساعت 8:25 به سمت ایستگاه 7 تله کابین توچال حرکت کردیم و بعد از 25 دقیقه به ایستگاه 7 تله کابین رسیدیم.

در ایستگاه 7 آقای بیات از تیم جدا شدند و مسیر برگشت را نیز پیاده به سمت پایین حرکت کردند. در نهایت با توجه به شلوغی تله کابین و معطلی در ایستگاه 5، در ساعت 10:30 به ایستگاه یک تله کابین توچال رسیدیم و این برنامه و صعود را نیز با موفقیت و سلامتی و خاطرات بسیار خوش خاتمه دادیم .

دوستان عکس های زیبایی را گرفتند که چند تا از عکس ها را در اینجا ثبت می کنم .

در پایان لازم است موارد زیر را در گزارش خودم ثبت کنم

  • سرپرستی خوب آقای طباطبایی ( ایجاد هماهنگی و نظم در گام برداری )
  • راهنمایی های خوب آقای بیات
  • حمایت های خوب آقای نواب و همچنین عکاسی و ساخت فیلم های کوتاهی از پیمایش به همراه تلفیق آهنگ های زیبا (متاسفانه در این فایل قابل بارگذاری نیست پیشنهاد می کنم به صفحه اینستاگرام ایشان سر بزنید https://instagram.com/ashkannavabs?igshid=MzRlODBiNWFlZA )
  • تا پیاز چال آب در مسیر وجود دارد.
  • مسیر صعود شده یکی از مسیرهایی بود که همیشه دوست داشتم تجربه اش کنم و به نظر شخصی خودم این مسیر از دو مسیر پارکینگ توچال ( ولنجک ) و مسیر شیرپلا ( جانپناه امیری ) مسیر راحت تری است .

تهیه کننده : سحر فتحی

Shahabbayatbaroniمشاهده نوشته ها

سوابق تحصیلی کارشناسی مدیریت جهانگردی – دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی و مدیریت ورزشیسوابق حرفه ای – ورزشی ( مهارت ها و دوره ها و مدارک مربیگری ) پایه گذار و رئیس هیئت مدیره موسسه آموزشی ، گردشگری ورزشی توچال – مربی کوهنوردی – مربی کراس فیت – مربی فیتنس و تناسب اندام– مربی بدن سازی و پرورش اندام – لیدر بین المللی گردشگری – کارآموز دوره های IFMGA – مدیر مسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری و نشریه توچال نیوزصعودهای داخلی و خارجی از صعودهای شاخص وی در زمینه کوهنوردی می توان به فراز یابی به بیشتر چکادهای ایران مخصوصا صعود 3 رخ چکاد دماوند در یک روز و همینطور 17 صعود زمستانه به همین چکاد و در کل بیش از 58 بار صعود به چکاد دماوند از تمامی رخ ها ، 20 صود به چکاد سبلان از تمامی مسیرها و 20 صعود به چکاد علم کوه از 2 رخ م گوناگون اشاره کرد و همینطور صعود تمامی چکادهای خط الراس کوه هزار کرمان – خط الراس جوپار و پلوار کرمان – فراز بر چکاد کولجنو – چکادهای منطقه تخت سلیمان – چکادهای منطقه البرز شرقی – مرکزی و غربی – برخی از چکاد های رشته کوه زاگرس – فراز بر بام های استانهای کشور – قلل خراسان – چکاد های منفرد مرکزی نام برد .از دیگر فراز های ایشان به چکادهای برون مرزی می توان به فراز بر چکاد لنین با بلندای 7134 متر در کشور قرقیزستان و یکی از چکادهای پروژه پلنگ برفی نام برد همچنین فراز بر چکاد لازلادرنیا با بلندای 6148 متر -کازبکی گرجستان با بلندای 5047 متر- آراگاتس ارمنستان با بلندای 4090 متر نام برد .ایشان در پی اتمام پروژه پلنگ برفی و همینطور فراز بر بلندای 7 قاره و نیز ورود به باشگاه 8000تایی ها پس از فراز بر تمامی 14 چکاد 8000 متری دنیا می باشد .علاقه مندی ها کوهنوردی – سفر به نقاط ناشناخته – سنگنوردی – دیواره نوردی – غارنوردی – دره نوردی – اسکی – پاراگلایدر – پرواز – فوتبال – شنا – دوچرخه سواری – هیچ هایک – گردشگری ماجراجویانه – سفر به قطب جنوب – اتمام پروژه پلنگ برفی – فراز بر 14 چکاد 8000 متری دنیا – گردشگری سلامت و ………..

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *