تاریخ برگزاری:۵ الی ۶ مرداد ۱۴۰2
منطقه مربوط:تهران – جاده چالوس – مرزن آباد – کلاردشت – ونداربن – تنگ گلو
ارتفاع پارکینگ خودرو (متر):1520
ارتفاع سایت (متر):3250
ارتفاع قله (متر):4850
سرپرست برنامه:حامد طباطبایی
کمک سرپرستان:مرضیه واحدی- حمیدرضا کاظمی – علیرضا انصاری – میلاد خورشیدی- سامان حسینی

علم کوه با ارتفاع ۴۸۵۰ متر از سطح دریا و مختصات ۳۶٫۳۷۷۵۰° شمالی/ ۵۰٫۹۶۵۸۳° شرقی، دومین قله‌ مرتفع ایران بعد از دماوند است که در استان مازندران قرار دارد. در منطقه‌ای که قله‌ علم‌ کوه در آن واقع است، قلل بالای ۴۰۰۰ متر دیگری نیز وجود دارد که به دلیل وجود این قله‌ها، یخچال‌ها، دیواره‌های صعب‌العبور و چشم‌اندازهای طبیعی فراوان، هر ساله کوهنوردان و صخره‌ نوردان بسیاری به این منطقه سفر می‌کنند.

گونه‌های جانوری شاخص در اطراف علم کوه، بز، خرس قهوه‌ای، پلنگ، گرگ، شغال، روباه، کبک دری و معمولی بوده و گیاهانی مانند ارس خزنده، گیاهان بالشتکی مانند کلاه میرحسن، چوبک و گون در این منطقه به وفور یافت می‌شوند.

مسیرهای رایج صعود به قله‌ی علم کوه را می‌توان به دو مسیر کوهپیمایی جنوبی، یک مسیر کوهنوردی شمالی و یک مسیر دیواره‌ نوردی تقسیم‌بندی کرد:

مسیر جبهه‌ی جنوبی: مسیر کوهپیمایی که از رودبارک آغاز شده و با گذر از ونداربن بعد از رسیدن به تنگ گلو، پیمایش تا حصار چال، از سمت جنوبی به قله‌ علم‌ کوه می‌رسد؛ این مسیر را به عنوان ساده‌ ترین مسیر صعود به قله می‌شناسند و کوهنوردان معمولا یک یا دو شب را در حصارچال سپری می‌کنند.

مسیر جبهه‌ی شمالی: مسیر کوهپیمایی شمالی قله‌ علم کوه، یکی از سخت‌ترین مسیرهای کوهپیمایی در ایران بوده و مانند مسیرجبهه‌ جنوبی از رودبارک آغاز می‌شود. پس از گذر از ونداربن با شب‌مانی یا استراحت در پناهگاه سرچال و سپس عبور از علم‌ چال و گردنه‌ سیاه سنگ از سمت شرق به قله‌ علم‌ کوه می‌رسد.

مسیر گرده آلمان‌ها: مسیر دسترسی کوهنوردی گرده‌ آلمان‌ها درست مانند مسیر سیاه‌ سنگ است، با این تفاوت که دقیقاً از سمت شمال به قله‌ علم‌ کوه می‌رسد. مدت زمان رسیدن به قله از این مسیر نسبت به مسیر سیاه سنگ کوتاه‌تر بوده، اما نیازمند ابزار فنی است.

مسیرهای دیواره‌ شمالی: دسترسی به قله‌ علم‌ کوه از مسیر‌های شمالی در ابتدای راه مانند دو مسیر سیاه سنگ و گرده‌ آلمان‌ها است و از رودبارک آغاز می‌شود؛ پس از ونداربن و عبور از پناهگاه سرچال، علم‌ چال و دیواره شمالی، این مسیر‌ها در نهایت همه به قله می‌رسند.

شرح برنامه :

برنامه صعود به قله علم کوه ساعت 21:45 روز چهارشنبه مورخ پنجم مرداد ماه 1402 از میدان آرژانتین تهران با 15 تن آغاز شد پس از طی مسیر توسط اتوبوس VIP از جاده چالوس و مرزن اباد و کلاردشت راس ساعت 4 صبح به قرارگاه فدراسیون کوهنوردی روستای رودبارک رسیدیم و در آن محل کمک سرپرست برنامه نیز به جمع ما ملحق شد ، با توجه به هماهنگی هایی که از قبل با پاترول ها شده بود تیم 16 نفره بعد از جابجا کردن وساایل و کوله پشتی ها توسط سه دستگاه پاترول راهی تنگ گلو شد پس از یکساعت پاترول سواری در مسیر زیبا و گذشتن از روستا و قرارگاه ونداربن ساعت 5:30 به تنگ گلو رسیدیم ، در این محل تعدادی از اعضای تیم وسایل مربوط به کمپ خود را تحویل باربر دادند تا با قاطر به محل کمپ حمل شود و بقیه نفرات ، خود اقدام به کوله کشی نمودند ، تیم با سرقدمی سرپرست برنامه ، آقای حامد طباطبایی صعود خود را آغاز نمود و آقای انصاری عقب دار و آقایان کاظمی و خورشیدی و خانم واحدی در میانه تیم به هدایت تیم پرداختند . همچنین آقای سامان حسینی به عنوان نماینده باشگاه ، مدیریت و هماهنگی های مربوط به کمپینگ را بر عهده داشتند.

تیم با سرعت نسبتا خوبی حوالی ساعت 7:15 به حصارچال رسید و اقدام به برپایی چادر و جابجا نمودن وسایل و سبک سازی کوله ها نمود با توجه به مساعد بودن شرایط آب و هوایی و آمادگی جسمانی خوب افراد تیم ، تصمیم به ادامه صعود در همان روز گرفته شد و در نهایت تعداد 15 نفر در ساعت 8:20 از حصارچال بسمت قله حرکت نمودند . وآقای سامان حسینی جهت امور کمپ در حصارچال باقی ماندند . پس از عبور از شیب های نسبتا تند و حرکت با ریتم مناسب در ساعت 13:15 کلیه اعضای تیم به غیر از یک نفر که در میانه مسیر اقدام به بازگشت به محل کمپ نمود موفق به صعود و استقرار روی دومین قله مرتفع ایران – علم کوه گردیدند . پس از توقف کوتاه روی قله و گرفتن عکس های یادگاری ، در ساعت 13:50 اقدام به فرود نموده و در نهایت ساعت 17 کلیه اعضای تیم به محل کمپ در حصارچال بازگشتیم .

پس از استقرار در محل کمپ ، اعضای تیم به استراحت و خوردن و آشامیدن و عکسبرداری از مناظر بسیار زیبا و مثال زدنی منطقه حصارچال نمودند . صبح روز جمعه ساعت 6 همگی از خواب بیدار شده و پس از صرف صبحانه ، کم کم اقدام به جمع آوری چادرها و وسایل کمپ و بستن کوله ها نمودند و ساعت 8:50 بسمت تنگ گلو حرکت کردیم ، ساعت 10: 10 در تنگ گلو سوار بر پاترول ها شده و ساعت 11:45 کلیه اعضای تیم در محل قرارگاه فدراسیون کوهنوردی رودبارک پس از شستشوی دست و صورت و بعضا” گرفتن دوش سوار بر اتوبوس شده و بسمت تهران حرکت کردیم . در میانه راه به جهت صرف ناهار در رستورانی در مرزن اباد توقف داشتیم . در نهایت ساعت 19:00 در میدان آرژانتین برنامه خاتمه یافت .

Shahabbayatbaroniمشاهده نوشته ها

سوابق تحصیلی کارشناسی مدیریت جهانگردی – دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی و مدیریت ورزشیسوابق حرفه ای – ورزشی ( مهارت ها و دوره ها و مدارک مربیگری ) پایه گذار و رئیس هیئت مدیره موسسه آموزشی ، گردشگری ورزشی توچال – مربی کوهنوردی – مربی کراس فیت – مربی فیتنس و تناسب اندام– مربی بدن سازی و پرورش اندام – لیدر بین المللی گردشگری – کارآموز دوره های IFMGA – مدیر مسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری و نشریه توچال نیوزصعودهای داخلی و خارجی از صعودهای شاخص وی در زمینه کوهنوردی می توان به فراز یابی به بیشتر چکادهای ایران مخصوصا صعود 3 رخ چکاد دماوند در یک روز و همینطور 17 صعود زمستانه به همین چکاد و در کل بیش از 58 بار صعود به چکاد دماوند از تمامی رخ ها ، 20 صود به چکاد سبلان از تمامی مسیرها و 20 صعود به چکاد علم کوه از 2 رخ م گوناگون اشاره کرد و همینطور صعود تمامی چکادهای خط الراس کوه هزار کرمان – خط الراس جوپار و پلوار کرمان – فراز بر چکاد کولجنو – چکادهای منطقه تخت سلیمان – چکادهای منطقه البرز شرقی – مرکزی و غربی – برخی از چکاد های رشته کوه زاگرس – فراز بر بام های استانهای کشور – قلل خراسان – چکاد های منفرد مرکزی نام برد .از دیگر فراز های ایشان به چکادهای برون مرزی می توان به فراز بر چکاد لنین با بلندای 7134 متر در کشور قرقیزستان و یکی از چکادهای پروژه پلنگ برفی نام برد همچنین فراز بر چکاد لازلادرنیا با بلندای 6148 متر -کازبکی گرجستان با بلندای 5047 متر- آراگاتس ارمنستان با بلندای 4090 متر نام برد .ایشان در پی اتمام پروژه پلنگ برفی و همینطور فراز بر بلندای 7 قاره و نیز ورود به باشگاه 8000تایی ها پس از فراز بر تمامی 14 چکاد 8000 متری دنیا می باشد .علاقه مندی ها کوهنوردی – سفر به نقاط ناشناخته – سنگنوردی – دیواره نوردی – غارنوردی – دره نوردی – اسکی – پاراگلایدر – پرواز – فوتبال – شنا – دوچرخه سواری – هیچ هایک – گردشگری ماجراجویانه – سفر به قطب جنوب – اتمام پروژه پلنگ برفی – فراز بر 14 چکاد 8000 متری دنیا – گردشگری سلامت و ………..

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *