قله سبلان

قله سبلان

سبلان، از کوه هاي مرتفع ایران است که در شمال غرب کشور و استان اردبیل قرار دارد. سبلان یک کوه آتشفشانی غیرفعال است که با ارتفاع 4811 متر، سومین قله بلند ایران پس از دماوند و علم کوه میباشد و در بالاي قله آن دریاچه کوچکی قرار دارد که جلبک ها و جانداران سخت پوست، عمده موجودات زنده ي این دریاچه را تشکیل میدهند. کوهستان سبلان به طور کلی سه قله معروف دارد، قله بزرگ آن به سلطان مشهور است و دو قله دیگر آن به هرم و کسري مشهورند. کوه سبلان از مجموعه اي از ارتفاعات متعدد تشکیل شده که به موازات ارسباران ولی اندکی در شرق آن کشیده شده است.
امتداد آن شرقی – غربی است و از شرق و شمال و جنوب کوهی به نام قوشه داغ آن را به رشته کوه ارسباران متصل میکند. در جنوب آن کوه بزقوش، که از سمت جنوب غربی به کوهستان سهند مربوط است، کشیده شده است . پوشش گیاه : ی فصل بهار آغاز رویش گیاهان مرتعی بوده که با ذوب شدن تدریجی برف هاي زمستانی شروع می شود و در این مرحله مراتع را ژئوفیت هاي گلدار می پوشاند، مراتع سبلان هفت گونه اصلی دارد که پنج گونه از آنها به تیره الله و یک گونه، به تیره آالله و گونه دیگر به تیره زنبق تعلق دارد.
پوشش جانوري: گونهھاي مهم حیات وحش این منطقه عبارتند از: خرس قهوه اي، کل و بز (پازن)، انواع سمور، گرگ، روباه، راسو، گراز، شغال، خرگوش، عقاب طالیی، طرالن، قرقی، انواع سهره، جغد،زنبورخوار، هدهد، انواع چلچله، انواع چکاوک، پرستو، کبک دري، باد خورک، انواع کالغ و….

نحوه دسترسی :اردبیل، لاهرود، شابیل
آبگرم شابیل از گذشته به عنوان مبدأ صعود مطرح بوده و با وجود راه ماشین رو تا پناهگاه، به مسیر اصلی صعود تبدیل شده است. مسافت شابیل تا پناهگاه را میتوان با لندرورهاي کرایه اي (در مدت حدود نیم ساعت) و یا پیاده (در مدت سه الی چهار ساعت) طی کرد. رایجترین مسیر براي صعود به کوه ساوالان، مسیر پناهگاه شمال شرقی است. براي رسیدن به پناهگاه میتوان از مسیر دیگري هم استفاده کرد که زیباتر و خلوت تر از مسیر شابیل میباشد. براي صعود به پناهگاه از این مسیر باید قوتورسویی را به عنوان مبدا حرکت انتخاب کرد. قوتورسویی آبگرمی است که در نزدیکی شابیل قرار دارد. این دره بسیار زیبا بوده و علاوه بر سرسبزي داراي آبشاري جالب نیز میباشد.
پس از حدود نیم ساعت پیاده روي در داخل دره به چشمه کوچکی خواهید رسید که در طرف راست رودخانه قرار دارد. در این نقطه باید در جهت غرب از دره خارج شوید و از چند سربالایی بالا رفته و به طرف چپ قله حرکت کنید تا پناهگاه رؤیت شود. این مسیر هم از قوتورسویی تا پناهگاه نیاز به حدود چهار الی پنج ساعت پیاده روي خواهد داشت. از پناهگاه تا قله بسته به سرعت حرکت چهار الی پنج ساعت کوهپیمایی نیاز خواهد بود.

چکیده :

قله سبلان ، سومین کوه بلند ایران بعد از دماوند و علم کوه و دومین آتشفشان غیر فعال ایران زمین با ارتفاع ۴۸۱۱ متری در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشکین شهر واقع است.کوهستان سبلان به طور کلی سه قله معروف دارد،قله اصلی یا آتشفشان به نام سلطان ساوالان بلند ترین نقطه آذربایجان است و دو قله دیگر آن به هرم و کسری مشهور اند.

تمام قله های سبلان در همه ایام سال پوشیده از یخ و برف های دائمی هستند. دامنه های این کوهستان در بخش مرکزی از چهارسو،به شهر مشکین شهر در شمال ، تبریز در مغرب،سراب در جنوب و اردبیل در شرق مشرف میباشد.

اطلاعات مسیر
مسیر رایج صعودمسیر شمال شرقی -آب گرم شابیل
مسیرهای صعود
  • مسیر شمال‌شرقی (مسیر رایج)، که از آبگرم شابیل واقع در جنوب شهر لاهرود در جاده اردبیل به مشکین‌شهر آغاز می‌شود و با عبور از پناهگاه به وسیله یال شرقی به قله می‌رسد. مسیر پناهگاه تا قله کاملاً پاکوب بوده و مشخص است و در بیشتر قسمت‌های آن پرچم‌های راهنما وجود دارد. این جبهه ساده بوده و کوهنوردان معمولی به راحتی صعود تابستانه را در چند ساعت (صبح تا ظهر) انجام می‌دهند
  • مسیر غربی، که از پای دریاچه قره گل شروع می‌شود و پس از گذر از هرم چال و یخچال عظیم هرم به جان‌پناه غربی و سپس قله سبلان می‌رسد.
  • مسیر جنوبی، که از سمت جنوب قله آغاز می‌شود و در نزدیکی قله به وسیله یال شرقی به قله منتهی می‌شود. در این مسیر جان‌پناهی وجود ندارد. این جبهه سخت‌ترین راه صعود به این قله می‌باشد که از سنگ‌های بزرگ تشکیل شده‌است. پیست اسکی آلوارس که یکی از مجهزترین پیست‌های اسکی ایران است در این مسیر قرار دارد.
مسافت پای کار تا قله۱۰٫۳۸ کیلومتر
دسترسی به آبوجود چشمه در مسیر
وضعیت آنتن دهی موبایلدر تمامی مسیر صعود موبایل ها آنتن دهی دارند.
محل شب مانیپناهگاه
نزدیک ترین مرکز درمانیاستان اردبیل – مشگین شهر -بیمارستان ولیعصر

 

مشخصات کلی
ارتفاع قله : ۴۸۱۱
ارتفاع پای کار: ۳۷۰۰
موقعیت جغرافیایی : در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشکین
مختصات قله : ۴۷٫۸۳۶۸۱۰، ۳۸٫۲۶۶۹۶۰
بهترین فصل صعود :  تابستان
وجه تسمیه :
پوشش گیاهی : گیاهانی مثل انواع زرشک، سیر، میخک، گل سرخ، روناس، گل گاو زبان و آلاله، زنبق و لاله در دامنه‌ سبلان می‌رویند.
گوناگونی جانوری : خرس قهوه‌ای، راسو، روباه، شغال،‌خرگوش، قرقی، جغذ، هدهد، چکاوک، پرستو، چلچله، کلاغ، عقاب طلایی و گراز
وضعیت آب و هوای قله : مشاهده در سایت هواکوه
رشته کوه : قلل منفرد

Shahabbayatbaroniمشاهده نوشته ها

سوابق تحصیلی کارشناسی مدیریت جهانگردی – دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی و مدیریت ورزشیسوابق حرفه ای – ورزشی ( مهارت ها و دوره ها و مدارک مربیگری ) پایه گذار و رئیس هیئت مدیره موسسه آموزشی ، گردشگری ورزشی توچال – مربی کوهنوردی – مربی کراس فیت – مربی فیتنس و تناسب اندام– مربی بدن سازی و پرورش اندام – لیدر بین المللی گردشگری – کارآموز دوره های IFMGA – مدیر مسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری و نشریه توچال نیوزصعودهای داخلی و خارجی از صعودهای شاخص وی در زمینه کوهنوردی می توان به فراز یابی به بیشتر چکادهای ایران مخصوصا صعود 3 رخ چکاد دماوند در یک روز و همینطور 17 صعود زمستانه به همین چکاد و در کل بیش از 58 بار صعود به چکاد دماوند از تمامی رخ ها ، 20 صود به چکاد سبلان از تمامی مسیرها و 20 صعود به چکاد علم کوه از 2 رخ م گوناگون اشاره کرد و همینطور صعود تمامی چکادهای خط الراس کوه هزار کرمان – خط الراس جوپار و پلوار کرمان – فراز بر چکاد کولجنو – چکادهای منطقه تخت سلیمان – چکادهای منطقه البرز شرقی – مرکزی و غربی – برخی از چکاد های رشته کوه زاگرس – فراز بر بام های استانهای کشور – قلل خراسان – چکاد های منفرد مرکزی نام برد .از دیگر فراز های ایشان به چکادهای برون مرزی می توان به فراز بر چکاد لنین با بلندای 7134 متر در کشور قرقیزستان و یکی از چکادهای پروژه پلنگ برفی نام برد همچنین فراز بر چکاد لازلادرنیا با بلندای 6148 متر -کازبکی گرجستان با بلندای 5047 متر- آراگاتس ارمنستان با بلندای 4090 متر نام برد .ایشان در پی اتمام پروژه پلنگ برفی و همینطور فراز بر بلندای 7 قاره و نیز ورود به باشگاه 8000تایی ها پس از فراز بر تمامی 14 چکاد 8000 متری دنیا می باشد .علاقه مندی ها کوهنوردی – سفر به نقاط ناشناخته – سنگنوردی – دیواره نوردی – غارنوردی – دره نوردی – اسکی – پاراگلایدر – پرواز – فوتبال – شنا – دوچرخه سواری – هیچ هایک – گردشگری ماجراجویانه – سفر به قطب جنوب – اتمام پروژه پلنگ برفی – فراز بر 14 چکاد 8000 متری دنیا – گردشگری سلامت و ………..

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *