چکاد خلنو

چکاد خلنو، از جنوب به شمشک و رودبار قصران، از شمال به درهٔ رودخانهٔ وارنگرود، از شرق به دشت لار (محدوده لواسانات) و از غرب به وسیلهٔ خط‌الرأس هرزه‌کوه به درهٔ رودخانه کرج متصل می‌شود. این قله سرچشمه اصلی رودخانهٔ وارنگرود بوده که سرچشمه و منبع اصلی دریاچهٔ سد کرج است.

مسیرهاي اصلی صعود :

1-  روستای لالون به گردنه ورزاب، قلای برج و خلنو کوچک (عمومی ترین مسیر)
2-  روستای شمشک به قله سرکچال، برج و خلنو کوچک
3-  دره ی وارنگه رود و دریاچه ی خلنو

چگونگی دسترسی به پای کار
از تهران به سمت جاده لشکرک رفته و بعد از عبور از اوشان، فشم، میگون و زایگان به روستای لالون خواهیم رسید. بعد از گذر از داخل روستا و از میان ویلاهای منطقه، مسیرحرکت به سمت شمال بوده و در مسیر تنگه لالون و در کنار رودخانه، چند بار مجبور به عبور از رودخانه خروشان و سرد خواهیم شد که با توجه به خیس شدن کفش و جورابها برای گذر از این رودخانه داشتن صندل توصیه می گردد. بر روی رود از یک سمت به سمت دیگر پلی ضخیم از برف و یخ تشکیل گردیده است. پس ازآن با قرار گرفتن در یک پاکوب واضح و مشخص با شیبی ملایم، مسیر ابتدا به چشمه تلخاب و پس از اون تا آبشار ادامه مییابد. تقریبا تمامی مسیر از تنگه تا آبشار که محل کمپ هست به صورت تراورسطی می شود که در چندین نقطه آثار تخریب بهمن زمستانی به وضوح مشهود است. به طور معمول این مسیر که حدود 7.5 کیلومتر طول آن است، در حدود 3 تا 4 ساعت پیموده میشود.
حدود 5.5 کیلومتر بعد از روستا به چشمه معدنی تلخاب برمیخوریم که خروجی آن به واسطه بالا بودن دوز آهن و سایر املاح معدنی براي آشامیدن مناسب نیست. در بالاي آبشارمحل مناسبی براي کمپ می باشد بعد از شیب تند به گردنه ورزاب در ارتفاع 3970 متري رسیده از این گردنه دو راه براي صعود به قله وجود دارد: از قله برج و تیغه هاي ژاندارک واز مسیر کاسه خلنو. مسیر کفی سمت شرق گردنه موسوم به کاسه خلنو که پاکوب مشخصی دارد و تا زیر قله پیش می رود و با یک شیب نسبتا زیاد به سمت شمال به قله می رسد.
مسیر دوم مسیر برج، خلنو کوچک و خلنو می باشد. می توان با تراورس از سمت راست قله در مسیر شن اسکی قرار گرفته و پس از حدود 8 ساعت موفق به صعود قله شد. براي فرود می توان از مسیر شن اسکی استفاده نمود. کل مسافت پیموده شده 25 کیلومتر مدت زمان پیمایش تقریبا 12 ساعت می باشد.

اطلاعات مسیر
مسیر رایج صعود روستای لالان، چشمه تلخاب، آبشار خلنو، گردنه وزوآب، کاسه خلنو، قله خلنو
مسیرهای صعودروستای لالون،چشمه تلخاب، آبشار لالون، گردنه وزوا، که با رسیدن به گردنه مسیر دو قسمت میشود

حرکت به سمت شمال‌غرب و فرود به سمت کف دشت اسبی‌چال و رد شدن از زیر تیغه‌های ژاندارک که در سمت غرب واقع می‌شود و صعود از یال منتهی به خلنو کوچک.

قله برج و عبور از تیغه ژاندارک و سپس قله خلنو کوچک و بزرگ.

دره وارنگه‌رود،دو آب،دریاچه خلنو،خلنو بزرگ. (طولانی‌ترین مسیر صعود به قله خلنو).

روستای آبنیک،جانستون،گردنه وزوا،خلنو بزرگ.

روستای شمشک،خط‌الرأس سرکچال‌ها، گردنه ورزاب،قله برج،خلنو کوچک و بزرگ. (مسیر صعود زمستانی به قله خلنو).

مسافت پای کار تا قله ۱۰٫۰۷ کیلومتر
دسترسی به آبچشمه تلخآب(غیر قابل شرب).

چشمه گوارا بعد از آبشار و قبل از گردنه.

وضعیت آنتن دهی موبایلوجود آنتن در برخی نقاط مسیر
محل شب مانیفاقد جانپناه

محل برپایی کمپ ، کنار چشمه

نزدیک ترین مرکز درمانیمرکز درمانی فشم

 

مشخصات کلی
ارتفاع قله : ۴۳۷۴
ارتفاع پای کار: ۲۵۰۰
موقعیت جغرافیایی : استان تهران، فشم، شمال روستای لالون، منتهی‌الیه دره وارنگه‌رود
مختصات قله : ۵۱٫۵۵۱۹۳۶ ، ۳۶٫۰۶۴۷۲۱
بهترین فصل صعود :خرداد-تیر
وجه تسمیه :
پوشش گیاهی : گون، گلپر، لاله، شقایق، زرشک، سیرک، لوچک، گزنه، و… نام برد.
گوناگونی جانوری : پرندگانی همچون عقاب طلایی، هما، کبک، دری، چکاوک، هدهد و حیواناتی مانند گراز، قوچ، میش، کل و بز، خرس قهوه‌ایی، گرگ و … در این منطقه یافت می شوند.
وضعیت آب و هوای قله : مشاهده در سایت هواکوه 
رشته کوه : البرز مرکزی

Shahabbayatbaroniمشاهده نوشته ها

سوابق تحصیلی کارشناسی مدیریت جهانگردی – دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی و مدیریت ورزشیسوابق حرفه ای – ورزشی ( مهارت ها و دوره ها و مدارک مربیگری ) پایه گذار و رئیس هیئت مدیره موسسه آموزشی ، گردشگری ورزشی توچال – مربی کوهنوردی – مربی کراس فیت – مربی فیتنس و تناسب اندام– مربی بدن سازی و پرورش اندام – لیدر بین المللی گردشگری – کارآموز دوره های IFMGA – مدیر مسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری و نشریه توچال نیوزصعودهای داخلی و خارجی از صعودهای شاخص وی در زمینه کوهنوردی می توان به فراز یابی به بیشتر چکادهای ایران مخصوصا صعود 3 رخ چکاد دماوند در یک روز و همینطور 17 صعود زمستانه به همین چکاد و در کل بیش از 58 بار صعود به چکاد دماوند از تمامی رخ ها ، 20 صود به چکاد سبلان از تمامی مسیرها و 20 صعود به چکاد علم کوه از 2 رخ م گوناگون اشاره کرد و همینطور صعود تمامی چکادهای خط الراس کوه هزار کرمان – خط الراس جوپار و پلوار کرمان – فراز بر چکاد کولجنو – چکادهای منطقه تخت سلیمان – چکادهای منطقه البرز شرقی – مرکزی و غربی – برخی از چکاد های رشته کوه زاگرس – فراز بر بام های استانهای کشور – قلل خراسان – چکاد های منفرد مرکزی نام برد .از دیگر فراز های ایشان به چکادهای برون مرزی می توان به فراز بر چکاد لنین با بلندای 7134 متر در کشور قرقیزستان و یکی از چکادهای پروژه پلنگ برفی نام برد همچنین فراز بر چکاد لازلادرنیا با بلندای 6148 متر -کازبکی گرجستان با بلندای 5047 متر- آراگاتس ارمنستان با بلندای 4090 متر نام برد .ایشان در پی اتمام پروژه پلنگ برفی و همینطور فراز بر بلندای 7 قاره و نیز ورود به باشگاه 8000تایی ها پس از فراز بر تمامی 14 چکاد 8000 متری دنیا می باشد .علاقه مندی ها کوهنوردی – سفر به نقاط ناشناخته – سنگنوردی – دیواره نوردی – غارنوردی – دره نوردی – اسکی – پاراگلایدر – پرواز – فوتبال – شنا – دوچرخه سواری – هیچ هایک – گردشگری ماجراجویانه – سفر به قطب جنوب – اتمام پروژه پلنگ برفی – فراز بر 14 چکاد 8000 متری دنیا – گردشگری سلامت و ………..

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *