موقعیت جغرافیایی

سرکچال یک به همراه دو قله چهار هزار متری غربی آن ( سرکچال دو و سرکچال سه) بر روی یک خط‌الرأس شرقی، غربی قرار دارد که در منتهی‌الیه شرقی آن از طریق گردنه مرتفع 4020 متری ورزا به قله برج متصل می‌شود و از سایر جهات به دره‌های شمالی آن یعنی دریوک و از جنوب به دره شمشک و لالون و فقط از طریق قله 3400 متری میان لالون به قله روته و از طریق گردنه جنوبی لجنی نیز به قله 3350 متری پی ناسوم و آبک متصل می‌گردد. شانه شرقی قله به ارتفاع تقریبی 4050 متر پس از تشکیل 2 قله مرتفع دیگر از طریق یالی گرده مانند و پرشیب به دره لالون محدود می‌شود

خط الراس سرکچال شامل قلل سرکچال3 (۴۲۱۰ متر)، همراه با قله‌های فرعی سرکچال۲ یا سیاه غار (۴۱۵۲ متر) و سرکچال 1 (۴۱۲۴ متر)، بر روی یک خط الرأس شرقی- غربی، در شمال شمشک و همچنین روستای روته قرار گرفته‌است. این خط الراس در راستای شرق به غرب از تنگ لالون تا دره دریوک امتداد یافته و در این دو جبهه به هیچ کوهی از قله های منطقه متصل نمی باشد. انتهای شرقی این خط‌الرأس، از طریق گردنه مرتفع ۴۰۲۰ متری ورزاب به قله برج و سپس خلنو متصل می‌شود. از سمت شمال، به دره دریوک و رود ولایت‌رود مشرف بوده و از غرب به قله کلون‌بستک منتهی می‌شود. همچنین این قله از سمت جنوب، از طریق گردنه لجنی به قله‌های پی‌ناسوم و آبک متصل می‌شود.

مهم‌ترین مسیرهای صعود به قله:
1- مسیر غربی: گردنه دیزین – قله کلون بستک – خط‌الرأس سرکچال – قلل سرکچال 3 و 2 و در آخر قله سرکچال1

2- مسیر شرقی: روستای لالون- قله شانه شرقی – قله سرکچال1

3- مسیر جنوب غربی (لجنی): روستای سپیدستون – پناهگاه لجنی – قله سرکچال1

  • وجود پناهگاه و جان‌پناه در مسیر جنوب غربی باعث جذابیت این مسیر بویژه در صعودهای زمستانی است. پناهگاه لجنی در مسیر صعود قله سرکچال (جنوب غربی) قرار دارد. این پناهگاه حدود ۲۰ نفر ظرفیت دارد و در سال ۶۴ توسط عده‌ای کوهنوردان بنا شده. فاصله پناهگاه از روستا حدود 3 ساعت و تا قله سرکچال هم حدود 3 ساعت است.

شرح گزارش برنامه

گزارش صعود قله سرکچال از مسیر جنوب غربی(لجنی)

طبق هماهنگی قبلی باشگاه، گروه ۱۸ نفره ما در ساعت 4 صبح روز جمعه مورخ 12/08/1402 محل میدان آرژانتین جمع شده و با یک دستگاه مینی بوس سمت شمشک حرکت کرد. با توجه به تاریکی هوا و بارندگی شب گذشته و احتمال لغزندگی جاده راننده با احتیاط کامل در مسیر حرکت کرد و در ساعت 5:45 دقیقه در محل روستا بودیم.

پس از در آوردن کفشهای راحتی و پوشیدن کفشهای کوهنوردی و لباس گرم و تنظیم کوله ها صعود از روستای سپیدستون در ارتفاع 2600 متری رأس ساعت ۶:0۰ آغاز گردید.
با گذر از کوچه باغها، مسیر پاکوب مشخص می باشد که در این فصل پوشیده از برگهای زرد و رنگارنگ پاییزی بود و زیبایی مسیر را دوچندان می‌کرد (البته در هنگام برگشت این زیبایی بدلیل روشنایی هوا، بیشتر ملموس بود). حدود ساعت 6:۳۰ توقفی ۵ دقیقه ای جهت کم کردن البسه داشتیم. پس از آن به مسیر ادامه دادیم تا ساعت 7:۱۵ که جهت صرف لقمه های آماده و ریزه خواری پیش از صبحانه و درآوردن عینک آفتابی و استفاده از کرم ضد آفتاب از کوله ها به مدت ده دقیقه توقف کردیم. آفتاب تازه از پشت کوههای بلند نمایان شده بود و با وجود گرمابخشی مطبوع کرم ضد آفتاب و عینک لازم بود. ساعت 8:55 گروه به جانپناه لجنی در ارتفاع ۳۵۴۰ متر رسید. حدود 30 دقیقه در این مکان استراحت و تجدید قوا کردیم و صبحانه مفصلی صرف کردیم و عکس انداختیم و دوباره حرکت کردیم. از اینجا مسیر به سمت شمال تغییر جهت داده و روی یالی با شیبی تند و نفس گیر به سمت قله سرکچال یک ادامه دارد. متاسفانه یکی از همنوردان که اولین صعود خود را تجربه

میکرد با توجه به علائم، دچار ارتفاع زدگی شد که با تشخیص سرپرست برنامه متوقف شد و پس از مدتی استراحت با همکاری و همیاری کمک سرپرستان گروه به آرامی حرکت کرده و با فاصله ای نسبت به بقیه اعضای گروه به مسیر ادامه داد.

همانطور که ذکر شد، شیب مسیر تند بود و نیاز به استراحت های کوتاه مدت احساس می شد ولی بدلیل هوای سرد و باد و ابرهای نمناکی که بعد از جان پناه در مسیر بود، این توقف ها به حداقل رسید و گروه با توان حداکثر مسیر را تا رسیدن به قله ادامه داد و رأس ساعت 12 به قله رسیدیم. به دلیل همان شرایط جوی و سرما

و باد موجود توقف در قله به حداقل ممکن رسید و کمتر از 15 دقیقه عکسها و ویدیوهای زیبایی از کوههای غرق در برف و مه و ابر به رسم یاگاری گرفته شد

برای فرود از قله از همان مسیر صعود راه برگشت را پیش گرفتیم تا ساعت 14 به جانپناه رسیدیم. بعد از صرف ناهار و استراحت به مدت 45 دقیقه از جانپناه به سمت روستا حرکت کردیم.

بین‌روستا و جان‌پناه لجنی گوسفندسرایی بود که یک چشمه آب آشامیدنی به صورت لوله کشی وارد حوضچه ای میشد و گروه ما در برگشت از این آب استفاده کردند.
گروه در ساعت ۱۷:۳۵ به پایان مسیر و به روستای سپیدستون رسید و بلافاصله به سمت تهران حرکت کردیم. در مسیر بازگشت طبق روال معمول به ترافیک جاده فشم رسیدیم و در ساعت ۱۹:۳۰ در مقصدمیدان آرژانتین) پیاده شدیم.

 

Shahabbayatbaroniمشاهده نوشته ها

سوابق تحصیلی کارشناسی مدیریت جهانگردی – دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی و مدیریت ورزشیسوابق حرفه ای – ورزشی ( مهارت ها و دوره ها و مدارک مربیگری ) پایه گذار و رئیس هیئت مدیره موسسه آموزشی ، گردشگری ورزشی توچال – مربی کوهنوردی – مربی کراس فیت – مربی فیتنس و تناسب اندام– مربی بدن سازی و پرورش اندام – لیدر بین المللی گردشگری – کارآموز دوره های IFMGA – مدیر مسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری و نشریه توچال نیوزصعودهای داخلی و خارجی از صعودهای شاخص وی در زمینه کوهنوردی می توان به فراز یابی به بیشتر چکادهای ایران مخصوصا صعود 3 رخ چکاد دماوند در یک روز و همینطور 17 صعود زمستانه به همین چکاد و در کل بیش از 58 بار صعود به چکاد دماوند از تمامی رخ ها ، 20 صود به چکاد سبلان از تمامی مسیرها و 20 صعود به چکاد علم کوه از 2 رخ م گوناگون اشاره کرد و همینطور صعود تمامی چکادهای خط الراس کوه هزار کرمان – خط الراس جوپار و پلوار کرمان – فراز بر چکاد کولجنو – چکادهای منطقه تخت سلیمان – چکادهای منطقه البرز شرقی – مرکزی و غربی – برخی از چکاد های رشته کوه زاگرس – فراز بر بام های استانهای کشور – قلل خراسان – چکاد های منفرد مرکزی نام برد .از دیگر فراز های ایشان به چکادهای برون مرزی می توان به فراز بر چکاد لنین با بلندای 7134 متر در کشور قرقیزستان و یکی از چکادهای پروژه پلنگ برفی نام برد همچنین فراز بر چکاد لازلادرنیا با بلندای 6148 متر -کازبکی گرجستان با بلندای 5047 متر- آراگاتس ارمنستان با بلندای 4090 متر نام برد .ایشان در پی اتمام پروژه پلنگ برفی و همینطور فراز بر بلندای 7 قاره و نیز ورود به باشگاه 8000تایی ها پس از فراز بر تمامی 14 چکاد 8000 متری دنیا می باشد .علاقه مندی ها کوهنوردی – سفر به نقاط ناشناخته – سنگنوردی – دیواره نوردی – غارنوردی – دره نوردی – اسکی – پاراگلایدر – پرواز – فوتبال – شنا – دوچرخه سواری – هیچ هایک – گردشگری ماجراجویانه – سفر به قطب جنوب – اتمام پروژه پلنگ برفی – فراز بر 14 چکاد 8000 متری دنیا – گردشگری سلامت و ………..

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *