سطح برنامه : نیمه سنگین استان :کرمان شهر :گلریز روستای: اردیگان ارتفاع :4501 متر جبهه صعود : جبهه جنوبی روستای اردیکان جبهه فرود : همان مسیر صعود ارتفاع پای کار: 3100 متر ارتفاع پایان کار:4500 متر مسافت صعود : 2/6 کیلومتر مسافت فرود:6 کیلومتر مسافت کل : 2/12 کیلومتر مدت زمان صعود: 6 ساعت مدت زمان : 5/4 ساعت تاریخ و ساعت شروع پیمایش : 26/9/1402 ،6 بامداد

زمان فتح قله :26/9/1402، 12:30-13 ، تاریخ و ساعت پایان پیمایش : 26/9/1402، 14:30

دمای کمینه و بیشینه :5-12 درجه سانتی گراد مختصات چکاد : N29° 30.700′ E57° 16.265′

پوشش گیاهی: بنه (پسته کوهی) ،بید،آلاله،آویشن،بو مادران،مفروح،مرزن جوش،پونه،ازگن،انغوزه،درمنه،گون،قارچ،ریواس،پیازچهکوهی،کما،گازچیک،چوب ورکوهی و …

گوناگونی جانوری:گرگ،گراز،کل و بز خرگوش،سنجاب،روباه،کبک دری….

قله هزار با ارتفاع ۴۵۰۱ متر در جنوب بخش راین استان کرمان قرار دارد و بلندترین قله این استان محسوب می شود.

کوه هزار، به دلیل داشتن هزار نوع گیاه گوناگون، هزار نامیده شده است و چهارمین کوه بزرگ ایران و مرتفع‌ترین قله جنوب کشور است. روستاهای دامنه کوه هزار، با آب و هوایی دلپذیر و آبشار راین که در دل این کوه قرار دارد، در فصل بهار و تابستان پذیرای میهمانان زیادی است. هزار با مساحت ۹۰۰ کیلومتر مربع، سرچشمه رودخانه‌ یتهرود می‌باشد.

در فاصله ی کمی از قله زیارتگاهی وجود دارد که به صورت سنگ چینی مربعی شکل ساخته شده است و به زیارتگاه های الهه ی آناهیتا شباهت دارد. بخش اصلی ناهمواری های استان حاصل حرکات کوهزایی متعدد در دوره های مختلف زمین شناسی می باشند. شکل نهایی ارتفاعات آن نتیجه حرکات کوه زایی آلپی ست.فعالیت های کوه زایی به صورت چین خوردگی های وسیع، فوران های آتشفشانی و فرونشینی سطح زمین در امتداد گسلها، سبب شکل گیری پستی و بلندی های متعدد در سطح استان شده است. با گذشت زمان این ناهمواری ها تحت تأثیر عوامل فرسایش قرار گرفته اند و به شکل کنونی درآمده اند.ناهمواری های استان کرمان را از نظر جغرافیایی و ویژگی های خاص منطقه ای می توان به دو دسته کوهستان های مرتفع و سرزمین های نسبتاً هموار و پست تقسیم بندی نمود.

مرتفع ترین منطقه مسکونی ایران روستای باب زنگی از توابع بخش راین است که با ارتفاع 3309 متر در کوه هزار قرار دارد. چندین خانوار در این روستا سکونت دارند و مردم روستا نذورات خود را در بالای کوه ادا می کنند. روستای باب زنگی را درزنگی هم می نامند. مردم این روستا در تمام فصول سال در این روستا ساکن هستند و در فصل زمستان به دلیل بارش برف،راه ارتباط آنها به شهر راین برای مدتی قطع می شود.در مسیر آبشار راین روستاهای زیبا و دیدنی از جمله: ظهرود بالا، ظهرود پایین، خالق آباد، خیر آباد قرار دارند؛ که در ایام تابستان گردشگران زیادی جذب می نمایند.

مسیرهاي اصلی صعود به چکاد:

1 مسیر جنوبی:

به منطقه « اردیکان »ودر روستای (باب در زنگی مشهور است) و یکی از مرتفع ترین روستاهای کشور حدود (3300 متر) می باشد مسیری کوتاهتر اما کم آب و با شیب زیاد.

2) مسیر شمالی:

شهر راین و از طریق روستای ظهرود و مسیرآبشار و پناهگاه هزار و صخره بزرگی که به تاج خروس معروف است .

درمورخ 23 ام آذرماه ساعت 14:30 دقیقه ازمحل قرار ترمینال جنوب تعاونی 7 بطرف کرمان حرکت کردیم دو تن از همنوردان به دلیل ترافیک سر قرار حاضر نشدند و قرار شد که در مسیر به تیم اضافه شوندکه یک تن در عوارضی ابتدای اتوبان تهران قم به گروه اضافه شد ویک تن دیگر نزدیک شهرستان اردستان در یک رستوران به تیم ملحق گردید.

 

C:\Users\yeganeh\Desktop\hezar\photo_6046593919136940216_y.jpg

حدود ساعت 5 بامداد به ترمینال کرمان رسیدیم و پس از اماده شدن دوستان و بعد از هماهنگی با راننده مینی بوس حدود ساعت 6:30 بامداد و پس از پیوستن یک تیم 10 نفره با یک دستگاه مینی بوس و یک دستگاه وانت مزدای دو کابین به طرف روستای اردیگان حرکت نمودیم . در ابتدای مسیر هردو ماشین مشکل خاصی نداشتند اما پس از ورود به گردنه منتهی به روستا خودروی وانت به علت یخبندان جاده از حرکت باز ایستاد و نتوانستن به گروه در محل تک درخت پیش از آبشار به گروه اضافه شوند .

C:\Users\yeganeh\Desktop\hezar\photo_6046593919136940215_y.jpg

پس از امادگی و گذشت حدود 15 دقیقه تیم حرکت خود را اغاز نمود و به علت عدم امکان حرکت خوردو در برف مسافتی حدود 5 کیلومتر را پیاده طی نمودند . حدود ساعت 10:30دقیقه به ابشار رسیدیم و پس از درنگی کوتاه با عبور از ابشار وارد مسیر صعود به قله شدندو در طول مسیر به علت بارش شب قبل در بعضی جاها حرکت کند میشد و در ادامه برخی از همنوردان ناچار به استفاده از یخ شکن شدند.

C:\Users\yeganeh\Desktop\hezar\photo_6046593919136940156_y.jpg

لازم به توضیح است که از آن تیم ده تن 2 تن در ایتدای مسیر و 3 تن دیگر در طی مسیر پیماش به گروه اضافه شدند. صبحانه در محلی مناسب صرف شد و بعد حدود 20 دقیقه صعود شروع شد . تیم بدون مشکل تا ارتفاع حدود 4100 متری ادامه مسیر داد و حدود ساعت 14:30 دقیقه سرپرست برنامه از گروه جدا و در ارتفاعی بالاتر به بررسی مسیر صعود و شرایط آب و هوایی پرداخت و با توجه به فصل زمستان و قانون ساعت 14 تصمیم به برگشت و عدم صعود گرفته شد یک تیم با همراهی یکی از سرپرستان و جهت اقناع شرکت کنندگان به عدم امکان صعود مسافت کوتاهی را طی نمود که انها هم بلافاصله مسیر برگشت را در پیش گرفتند. تیم در دوقسمت حدود 16:30 و 17 به بالای ابشار رسیدند و پس از سوار شدن به مینی بوس بطرف محل اسکان در شهر کرمان حرکت کردند. حدود ساعت 20 پس از پیدا نمودن چند تن از همنوردان در محل هتل اپارتمان مستقر شدن و سرپرستان برنامه در زمان برگشت و در محل اسکان به توجیه همنوردان و دلایل عدم صعود پرداختند. پس از استراحت در رستوران یک هتل شام صرف شد ودر محل هتل اپارتمان به استراحت پرداختند.

C:\Users\yeganeh\Desktop\hezar\photo_6046593919136940145_y.jpg

روز شنبه مورخ 13 ام اذر ماه به گشت و گذار در بازار سنتی کرمان سپری شد و از شب قبل طی پیشنهاد همنوردان و مشورت با سرپرستان برنامه تصمیم به صعود مجدد گرفته شد که چهار تن از دوستان به علت مشکلات کاری (یک تن شب قبل) و 3 تن دیگر شامگاه شنبه تصمیم به بازگشت به تهران گرفتند.در روز یکشنبه 14 ام اذر ماه ساعت 4 بامداد با یک دستگاه ون بطرف ابشار اردیگان با تعداد 7 تن از همنوردان حرکت نمودیم حدود ساعت 6:15 دقیقه به محل ممورد نظر نزدیک به ابشار رسیدیم . پس از طی مسافتی کوتاه و بعد از عبور از ابشار در مسیر صعود قرار گرفتیم. صبحانه در محل مناسب صرف شد و پس از استراحت های کوتاه و قرار گرفتن بر روی اب پخشان و تراورس از از زیر قله و عبور از شیب زیر قله ابتدا به قله فرعی و پس از عبور از مسیر کوتاه تیغه ای بروی قله اصلی ایتادیم .پس از استراحت و گرفتن فرتورهای یادگاری حدود ساعت 13:30 از زیر قله اصلی فرود را اغاز کرده ناهار در محلی مناسب صرف شد و حدود ساعت 16:30 دقیقه و پس از سرد کردن به محل خود رو رسیدیم و با چایی آتیشی از همنوردان پذیرایی گردید. سپس بطرف ترمینال کرمان حرکت نمودیم و حدود ساعت 19 به ترمینال رسیدیم و پس از تحویل وسایل و تعویض لباس ها ساعت 20:30 سوار بر اتوبوس بطرف تهران براه افتادیم یکی از دوستان حدود شهرستان اردستان از گروه جدا شد و سایرین حدود ساعت 9 بامداد دوشنبه به ترمینال جنوب رسیدند و برنامه به پایان رسید.

C:\Users\yeganeh\Desktop\hezar\photo_6050927820311478676_y.jpg

 

Shahabbayatbaroniمشاهده نوشته ها

سوابق تحصیلی کارشناسی مدیریت جهانگردی – دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی و مدیریت ورزشیسوابق حرفه ای – ورزشی ( مهارت ها و دوره ها و مدارک مربیگری ) پایه گذار و رئیس هیئت مدیره موسسه آموزشی ، گردشگری ورزشی توچال – مربی کوهنوردی – مربی کراس فیت – مربی فیتنس و تناسب اندام– مربی بدن سازی و پرورش اندام – لیدر بین المللی گردشگری – کارآموز دوره های IFMGA – مدیر مسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری و نشریه توچال نیوزصعودهای داخلی و خارجی از صعودهای شاخص وی در زمینه کوهنوردی می توان به فراز یابی به بیشتر چکادهای ایران مخصوصا صعود 3 رخ چکاد دماوند در یک روز و همینطور 17 صعود زمستانه به همین چکاد و در کل بیش از 58 بار صعود به چکاد دماوند از تمامی رخ ها ، 20 صود به چکاد سبلان از تمامی مسیرها و 20 صعود به چکاد علم کوه از 2 رخ م گوناگون اشاره کرد و همینطور صعود تمامی چکادهای خط الراس کوه هزار کرمان – خط الراس جوپار و پلوار کرمان – فراز بر چکاد کولجنو – چکادهای منطقه تخت سلیمان – چکادهای منطقه البرز شرقی – مرکزی و غربی – برخی از چکاد های رشته کوه زاگرس – فراز بر بام های استانهای کشور – قلل خراسان – چکاد های منفرد مرکزی نام برد .از دیگر فراز های ایشان به چکادهای برون مرزی می توان به فراز بر چکاد لنین با بلندای 7134 متر در کشور قرقیزستان و یکی از چکادهای پروژه پلنگ برفی نام برد همچنین فراز بر چکاد لازلادرنیا با بلندای 6148 متر -کازبکی گرجستان با بلندای 5047 متر- آراگاتس ارمنستان با بلندای 4090 متر نام برد .ایشان در پی اتمام پروژه پلنگ برفی و همینطور فراز بر بلندای 7 قاره و نیز ورود به باشگاه 8000تایی ها پس از فراز بر تمامی 14 چکاد 8000 متری دنیا می باشد .علاقه مندی ها کوهنوردی – سفر به نقاط ناشناخته – سنگنوردی – دیواره نوردی – غارنوردی – دره نوردی – اسکی – پاراگلایدر – پرواز – فوتبال – شنا – دوچرخه سواری – هیچ هایک – گردشگری ماجراجویانه – سفر به قطب جنوب – اتمام پروژه پلنگ برفی – فراز بر 14 چکاد 8000 متری دنیا – گردشگری سلامت و ………..

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *