موقعیت جغرافیائی:

سرخاب نام چکادیست به شکل یک «دوقلوی سنگی»در البرز مرکزی.که بر روی آب پخشان (خط الرأس ) شرقی- غربی، در البرز مرکزی واقع شده است در شمال غرب این چکاد روستای دونا و در جنوب غرب آن روستای وارنگه رود  و در غرب، چکاد دونا در شرق چکاد کرسی پزا واقع است این آب پخشان از پل زنگوله شروع می شود و شامل چکاد های اویر، دونا، سرخاب سوتک کوچک، سوتک بزرگ ، کمان کوه، سرماهو، پخچال، کوه نو، الارگ نو می باشد، البته بعد از الارگ نو این آب پخشان به قله های نرگس غربی، نرگس ، نرگس شمالی ، رستم چال، مشک نو و در نهایت به روستای پوردون ختم می شود. شکست آب پخشان در بین این چکاد ، نسبتاً عمیق و صعب العبور می باشد که نمونه چنین شکستی در البرز مرکزی کمتر به چشم می خوره .چکاد شرقی به چکاد سوتک و چکاد غربی به قله دونا متصل می باشد. دامنه های جنوبی سرخاب به دره وسیع و پرآب وارنگه رود (جاده دیزین)و دامنه های شمالی آن به منطقه روستاهای دونا و …(جاده چالوس – پل زنگوله) می رسد. صعود سرخاب از هر سمت و سوئی صخره ای و دیواره ای‌ست. تنها مسیر مناسب و قابل دسترسی آن از داخل دره وارنگه رود است چکاد سرخاب قله ای سرسخت و صخره ای با ارتفاع 3900 متر بر روی آب پخشان شرقی-غربی در البرز مرکزی و در استان مازندران- شهرستان نور- بخش بلده- دهستان اوزرود واقع شده است. در دامنه های اين كوه انواع گياهان خودرو و دارويي و گل هاي فراوان از جمله آلاله زرد، والک، پونه  کوهی، گلپر و تره کوهی (سیرک) را می توان یافت.

وضعیت پوشش گیاهی:

در دامنه های این کوه گیاهان خودرو و دارویی از جمله آلاله زرد، والک، پونه، گلپر، تره کوهی یافتمی شود.

وضعیت آنتن دهی:

در طول مسیرتا سه راهی دیزینجاده چالوس آنتن وجود دارد و در مسیرصعود انتن دهی موبایل نداریم حتی در روستای وارنگرود هم انتن وجود ندارد.

وضعیت حیوانات منطقه:

بز و کل و عقاب و گرگ وقراب که رؤیت شد.

وضعیت آب منطقه:

فقط از چشمه موجود در راه امکان تهیه آب بعد از 20دقیقه پیمایشوجود دارد، ولی توجه به این موضوع حائز اهمیت است به دلیل نزدیک بودن چشمه گنداب که قابل استفاده نمیباشد. بهتر است جهت استفاده از اب دقت داشت.

مسیرهای اصلی صعود به چکاد:

1- مسیر های شمالی: روستای دونای بالا، گردنه غربی سرخاب (بین چکاد غربی و اصلی) دهلیز غربی، چکادسرخاب

2- مسیر شرقی: روستای وارنگر رود، دره شیر کمر، دشت سوتک، چکاد فرعی سرخاب، چکاد شرقی سرخاب، چکاد سرخاب

3- مسیر غربی، روستای وارنگر رود، گردنه دونا، چکاد غربی سرخاب، گردنه غربی سرخاب، دهلیز، قله سرخاب

یکی از شیب های صخره ای در طول آب پخشان البرز مرکزی که عبور از آن برای کوهنوردان کمی مشکل است ضلع شرقی سرخاب می باشد و دومین آن در ضلع شرقی چکاد سه سنگ در نزدیکی چکادهای مشهور دو خواهران می باشد.

 وضعیت  جوی در روز اجرای برنامه:
– آسمان صاف و آفتابی لکه های پراکنده ابر
– دمای هوا حداکثر 15 و حداقل 12 درجه سانتیگراد
– سرعت وزش باد 5 متر بر ثانیه

 وضعیت آب در منطقه:
در مسیر صعود چشمه ای رویت نشد.

 وضعیت آنتن دهی تلفن همراه:
همراه اول آنتن دهی دارد.

شرح برنامه:

تیم سرپرستی باشگاه توچال متشکل از آقای شهاب بیات بارونی، مسئول کمیته کوهپیمایی آقای مرتضی تورانی و مسئول کمیته انضباطی وحقوقی آقای ارسلان ضیایی در روز جمعه تاریخ ۱۹/۸/۱۴۰۲ به جهت تعیین سطح فنی چکاد سرخاب به منطقه وارنگرود رفته و در ساعت ۰۶۰۰ پیمایش را آغاز کردند.

در ابتدا شیب مسیر ملایم و از سمت راست رودخانه حرکت، بعد از ۱۵ دقیقه با عبور از روی پل فلزی به سمت چپ رودخانه رفته و بر خلاف جریان آب ادامه مسیر داده شد. بعد از ۳۰ دقیقه به ابتدای یال پرشیب رسیده و با سرقدمی آقای تورانی به سمت چکاد راهی شدیم. وضعیت آب و هوا مناسب بود و در ابتدای صبح آفتابی و باد ملایمی می وزید. رفته رفته شیب مسیر بیشتر میشد و میطلبید تا با سرقدمی  کوتاه ادامه داد. ساعت ۰۷۳۰ در محل مناسبی به مدت ۱۰ دقیقه استراحت و صبحانه صرف شد لازم به ذکر است یک تیم ۷ نفره نیز در مسیر بودند.

پس از استراحت ادامه مسیر از روی یال بود تا ارتفاع ۳۴۰۰ که به قسمت دست به سنگ و ریزشی قبل از چکاد رسیدیم و مجددا استراحت کوتاهی کرده و آماده حرکت  شدیم در قسمت هایی پاکوب از بین رفته بود و از سنگ چین های طول مسیر استفاده کرده با نهایت احتیاط ساعت ۱۰:۱۰ به چکاد رسیدیم بر روی چکاد سرخاب در سمت غرب چکادهای کمانکوه، سوتک ها، خرسلک و در سمت دیگر چکاد های شمال تهران دیده می شد.

پس از استراحت مختصر و گرفتن عکس های یادگاری با توجه به سرعت وزش باد(حدودا ۳۰ کیلومتر) سریعا مسیر فرود از همان مسیر صعود آغاز شد پس از حدودا یک ساعت فرود به قسمت شن اسکی رسیده و با سرعت ارتفاع کم کرده و در ساعت ۱۲:۲۰ به کف دره رسیدیم. و مقداری استراحت و تجدید قوا شد و به سمت محل پارک خودرو حرکت و ساعت ۱۲:۵۰ برنامه پایان یافت.

لازم به ذکر است این چکاد یکی از چکاد های سرسخت و کمتر صعود شده البرز مرکزی است که صعود به آن نیازمند آمادگی کامل بدنی است. با توجه به اینکه از ارتفاع ۳۴۰۰ مسیر پرچالش بوده نیازمند هوشیاری کامل می باشد تا از مسیر منحرف نشوید.

مشخصات GPS :
حداقل ارتفاع در ابتدای مسیر حرکت (روستای وارنگه رود ) ۲۴۳۶ متر , ارتفاع قله سرخاب ۳۸۹۴متر و مسافت طی شده رفت وبرگشت حدود ۱۳ کیلومتر (هوایی) اندازه گیری شد .
برودت هوا در قله حدود ۶ – سانتیگراد

مختصات قله سرخاب : ۳۶ درجه , ۰۹ دقیقه و ۲۴٫۱ ثانیه (شمالی) و ۵۱درجه , ۲۴ دقیقه و ۰۸٫۶ ثانیه (شرقی)

مختصات روستای وارنگه رود: ۳۶ درجه , ۰۷دقیقه و ۲۷٫۹ ثانیه (شمالی) و ۵۱درجه و دقیقه و ۰۳٫۷ ثانیه (شرقی)۲۲

Shahabbayatbaroniمشاهده نوشته ها

سوابق تحصیلی کارشناسی مدیریت جهانگردی – دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی و مدیریت ورزشیسوابق حرفه ای – ورزشی ( مهارت ها و دوره ها و مدارک مربیگری ) پایه گذار و رئیس هیئت مدیره موسسه آموزشی ، گردشگری ورزشی توچال – مربی کوهنوردی – مربی کراس فیت – مربی فیتنس و تناسب اندام– مربی بدن سازی و پرورش اندام – لیدر بین المللی گردشگری – کارآموز دوره های IFMGA – مدیر مسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری و نشریه توچال نیوزصعودهای داخلی و خارجی از صعودهای شاخص وی در زمینه کوهنوردی می توان به فراز یابی به بیشتر چکادهای ایران مخصوصا صعود 3 رخ چکاد دماوند در یک روز و همینطور 17 صعود زمستانه به همین چکاد و در کل بیش از 58 بار صعود به چکاد دماوند از تمامی رخ ها ، 20 صود به چکاد سبلان از تمامی مسیرها و 20 صعود به چکاد علم کوه از 2 رخ م گوناگون اشاره کرد و همینطور صعود تمامی چکادهای خط الراس کوه هزار کرمان – خط الراس جوپار و پلوار کرمان – فراز بر چکاد کولجنو – چکادهای منطقه تخت سلیمان – چکادهای منطقه البرز شرقی – مرکزی و غربی – برخی از چکاد های رشته کوه زاگرس – فراز بر بام های استانهای کشور – قلل خراسان – چکاد های منفرد مرکزی نام برد .از دیگر فراز های ایشان به چکادهای برون مرزی می توان به فراز بر چکاد لنین با بلندای 7134 متر در کشور قرقیزستان و یکی از چکادهای پروژه پلنگ برفی نام برد همچنین فراز بر چکاد لازلادرنیا با بلندای 6148 متر -کازبکی گرجستان با بلندای 5047 متر- آراگاتس ارمنستان با بلندای 4090 متر نام برد .ایشان در پی اتمام پروژه پلنگ برفی و همینطور فراز بر بلندای 7 قاره و نیز ورود به باشگاه 8000تایی ها پس از فراز بر تمامی 14 چکاد 8000 متری دنیا می باشد .علاقه مندی ها کوهنوردی – سفر به نقاط ناشناخته – سنگنوردی – دیواره نوردی – غارنوردی – دره نوردی – اسکی – پاراگلایدر – پرواز – فوتبال – شنا – دوچرخه سواری – هیچ هایک – گردشگری ماجراجویانه – سفر به قطب جنوب – اتمام پروژه پلنگ برفی – فراز بر 14 چکاد 8000 متری دنیا – گردشگری سلامت و ………..

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *